Stādiet šos augus līdzas kartupeļiem – tad Kolorādo kartupeļu vaboles nekavējoties aizbēgs

Šie augi būs lieliski palīgi cīņā ar kolorado vabolēm, ja sastādīsiet tos blakus blakus kartupeļiem.

Daudzi dārzkopji meklē efektīvus veidus, kā bez stiprām ķimikālijām apkarot Kolorādo kartupeļu vaboli. Papildus tradicionālajām metodēm ir pieejami arī neparastāki risinājumi.

Šīs vaboles ātri vairojas, kas nozīmē, ka to populācija var strauji pieaugt un izplatīties, ja netiek veikti kontroles pasākumi. Kolorādo vaboles ir ļoti ēdelīgas. Tās spēj ātri un efektīvi iznīcināt lielus apjomus kartupeļu lapu un citu nakteņu dzimtas augu.

Lasi arī: Kā likvidēt celmu, nerokot un neizmantojot tehniku: vienkāršs triks no pieredzējuša dārznieka vectēva

Plus, laika gaitā Kolorādo vaboles var izveidojušas rezistenci pret daudzām ķīmiskajām vielām, kuras tiek izmantotas to apkarošanai.  

 

Bet kādas ir metodes bez ķimikālijām?

Piemēram, pieredzējuši dārzkopji zemes gabalā, kur audzē kartupeļus, stāda noteiktus augus, kas atbaida šo kaitēkli.

Kliņģerīte

Viens no noderīgākajiem augiem, jo tas palīdz cīnīties ar daudziem kukaiņu kaitēkļiem. Turklāt, ne tikai Kolorādo vaboles, bet arī laputis. Kliņģerīte nekonkurē ar kultūraugiem par barības vielām, tāpēc to var stādīt tieši starp dobēm.

 

 

Koriandrs

Šī garšaugu garšviela ir noderīga ne tikai kulinārijā. Tās smarža aizbiedēs nelūgtus viesus un ievērojami samazinās Kolorado kartupeļu vaboļu populāciju.

 

Grieķu sierāboliņš

To var stādīt kā dekoratīvu augu, kas atbaida kaitēkļus, tostarp Kolorādo kartupeļu vaboles.

Samtenes

Pateicoties savdabīgajam aromātam, samtenes augi atbaida no kultūraugiem tārpus, vaboles, Kolorādo kartupeļu vaboles un citus kukaiņus. Starp rindām stādiet zema auguma samteņu šķirnes, lai tās neaizēnotu dārzeņus.

Izmantojot šo vienkāršo metodi, jūsu kartupeļu lauks būs pasargāts no dažādiem kukaiņiem, bet jo īpaši no Kolorādo kartupeļu vabolēm, kas vienkārši necieš šo augu smaržu.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment